VvE Boerhaavestraat 267 t/m 349

Vereniging van eigenaren 3132 RB Vlaardingen, http://vve3132rb.nl

Minister Schultz gaat betere inpassing Blankenburgtunnel onderzoeken

Natuurmonumenten 27 nov 2014, 08:32


Minister Schultz gaat een veel betere inpassing van de Blankenburgtunnel in Midden-Delfland onderzoeken. Dit besloot ze maandag op aandringen van de Tweede Kamer na een brandbrief van Natuurmonumenten met de ANWB, LTO Delflands Groen, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland en de Midden-Delfland Vereniging.
De brandbrief is verstuurd nadat duidelijk werd dat een veel betere inpassing van de Blankenburgtunnel mogelijk is, maar nooit is uitgewerkt. In het jaarlijkse MIRT-debat van de vaste Kamercommissie voor Infra en Milieu brachten zeven fracties deze oproep ter sprake, namelijk:
CDA
PvdA
D66
SP
ChristenUnie
GroenLinks
PVV

Goede inpassing noodzakelijk

De fracties vinden een goede inpassing van de Blankenburgtunnel noodzakelijk. Hoewel Natuurmonumenten niet voor de aanleg van de Blankenburgtunnel is, als deze er toch komt dan moet de tunnel veel beter worden ingepast, met zo min mogelijk schade aan de natuur. Het alternatief ontwerp van de Blankenburgtunnel voorkomt dat het natuurgebied de Rietputten definitief wordt verwoest en de baardmannetjes uit West-Nederland verdwijnen. De Rietputten is namelijk één van de weinige natuurgebieden waar de baardmannen in Zuid-Holland hun voedsel vinden en hun jongen grootbrengen.

Onderzoek al gestart

Minister Schultz gaf maandag aan dat landschappelijke inpassing van de Blankenburgtunnel belangrijk is. Het ministerie is al gestart met het onderzoek naar het alternatief ontwerp. Na de zomer van 2015 zal de minister de Tweede Kamer rapporteren nadat zij het Ontwerp-Tracebesluit ter inzage heeft gelegd.