VvE Boerhaavestraat 267 t/m 349

Vereniging van eigenaren 3132 RB Vlaardingen, http://vve3132rb.nl

Aanleiding riool renovatie project

Er zijn in ons appartement 3 afvoerleidingen van rioolwater: de badkamer, de WC en de keuken die uitkomen in een gemeenschappelijke afvoerbuis. Het rioolwater stroomt dan naar beneden. Deze afvoerbuis noemen we in de techniek de ‘standleiding’. Deze standleiding loopt vanaf het dak tot aan afvoerleidingen onder het flatgebouw naar het gemeente riool in de straat. Het materiaal van deze leiding is gietijzer. Gietijzer corrodeert (roest) evenwel langzaam en vereist uiteindelijk onderhoud / reparatie.

Onze standleidingen dateren van de nieuwbouw in 1965 en zijn nu 46 jaar oud. De toestand van de standleidingen is reeds lang een zorg geweest van ons bestuur.

In september 2011 is er door de firma House-Liner een uitgebreide camera inspectie uitgevoerd van de standleidingen. http://www.house-liner.nl/

blokkade

Een van de dakontluchtingen is geblokkeerd. Door een uitgenomen toiletpot van app. 313 is een aangroeiende blokkade gesignaleerd.

blokkade

Deze blokkade is een potentieel gevaar voor de verstopping van de standleiding.

Aan de buitenkant in de hydrofoor ruimte zijn op de standleiding roestplekken te zien. De voorbode van een lekkage. Het resultaat van het onderzoek is dat de standleidingen in een matig tot slechte conditie verkeren en dat het nodig is om in te grijpen ter voorkoming van de kans op een lekkage.

verzamelleiding

Op de begaande grond is een technische ruimte en hier komen de twee standleidingen van de bovenliggende appartementen samen. Dit punt van samenkomen is net onder het plafond van deze ruimte. Van hieruit vervolgt de leiding zijn weg in door de vloer en maakt hier een 90° bocht en gaat dan door een kruipruimte naar de voorzijde van het gebouw. Zowel aan de rechterzijde als de linkerzijde van het gebouw bevindt zich een dergelijke leiding. Een bijkomende opdracht is het vervangen van deze gietijzeren verzamelleidingen  ca. 1 meter buiten het gebouw voor een PE leiding met gelijke diameter.

Het project bestaat voornamelijk uit het bekleden van de 4 standleidingen met epoxyhars, het vervangen van het rioolleidingwerk onder het flatgebouw en de aansluiting op het gemeente riool.


Werkzaamheden

Epoxy coating standleidingen appartementen.

Vervangen van de gietijzeren verzamelleidingen onder het flatgebouw en aansluiting op het gemeente riool.